This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Tuesday 22 April 2014

Moji vtisi iz Krakowa

Odhod smo imeli v nedeljo iz glavne postaje v Ljubljani.
Vlak nas je pripeljal do Dunaja kjer smo prestopili na na spalni vlak, ki nas je pripeljal do glavne postaje v Krakow kjer smo tudi iztopili. Voditeljica dogodka nas je peljala v hostel kjer smo razložili prtljago
Prvi dan na poljskem smo imeli zase zato smo se odpravili v glavni stari trg, in se orientirali. Hodili smo po ulicah si ogledovali trgpvine, šli na kavo.
Naslednji dan bi morali imeti predstavitev, vendar so je prestavili na dan kasnej. Naslednji dan smo imeli voden ogled glavni znamenitosti mesta. Ogledali smo is trdnjavo in obzidje, nato smo prisli do glavnega trga kjer stoji trznica v kateri so v starih časih prodajali večinoma usnjene izdelke.
Poleg tržnice je stala cerkev ki je bila zelo bogato okrasena in vsake 4 ure se je slišala melodija trobente. Nato smo obiskali staro akademijo kjer si ob 12 lahko slišal študentsko himno ki so je takrat imeli. Nato pa je sledil ogled gradu kjer je bilo veliko lepo ohranjenih uklesanih umetnin ter carkofagi umrlih kraljev in kraljic.
Naslednji dan smo si ogledali rudnik soli, kar je bilo meni osebno najbolj zanimivo saj ne bilo vse iz soli. Rudarji so v rudniku klesali kapelice in kipe kateri so bili vsi iz soli. Pogledali smo si tudi glavno dvprano ki je bila čudovita. V njej so bili svečniki iz soli ter v steno vklesane umetnine kot so zadnja večerja in mnogo drugih umetnin. V tej dvorani se lahko tudi poročiš. Zadnja stvar katero smo si ogledali je biu Aušvic.

Bilo je zanimivo in poučno a vendar srhljivo. Predstavitev je odpadla vsem državam ker smo dobili preveč splošna navodila. Na koncu tedna smo si še malo sami ogledali mesto in nato odšli na vlak in se poslovili čudovitemu mestu ki je Krakow.

No comments:

Post a Comment